• -20%
Rotorbake E8 18T Master Pro

Elektryczny piec obrotowy piekarniczy | rotacyjny | 18 blach 600x800 mm | 47 kW | 400V | 1300x1939x2504 | Rotorbake E8 18T Maste

172 576,50 zł BRUTTO
138 061,20 zł Brutto

112 244,88 zł netto


Zniżka 20%
Najniższa cena z 30 dni: 125 980,85 zł BRUTTO
Ilość
Dodaj do ulubionych

Towar dostępny na zamówienie
question_answerZapytaj o dostępność
Elektryczny piec obrotowy piekarniczy | rotacyjny | 18 blach 600x800 mm | 47 kW | 400V | 1300x1939x2504 | Rotorbake E8 18T Maste

Elektryczny piec obrotowy piekarniczy | rotacyjny | 18 blach 600x800 mm | 47 kW | 400V | 1300x1939x2504 | Rotorbake E8 18T Maste

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Najpopularniejsze Metody Płatności 485x53 pay
Znaki akceptacji PayPal

Gwarancja bezpiecznych zakupów z Autopay, Przelewy24 i PayPal

Rodzaj
Piec elektryczny
Szerokość [mm]
1300
Głębokość [mm]
1939
Wysokość [mm]
2504
Ilość półek
18
Temperatura max. [°C]
270
Moc elektryczna [kW]
47
Napięcie [V]
400
Zasilanie
prąd

Opis:

  • Profesjonalny elektryczny piec obrotowy włoskiej produkcji, który pozwala między innymi na wypiekanie wyrobów piekarniczo-cukierniczych
  • Idealnie sprawdzi się w piekarniach, cukierniach, pizzeriach, restauracjach, sklepach i marketach
  • Piec pomieści wózki o pojemności 18 blach cukierniczych o wymiarach 600x800 mm
  • Wózek z blachami obraca się w komorze pieczenia wokół własnej osi, gwarantując tym samym idealny i równomierny wypiek
  • Wielowentylatorowy system BakeAIR z autorewersem zapewniającym równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w komorze
  • Precyzyjna 5 stopniowa regulacja prędkości obrotowej wentylatorów pozwala na dostosowanie przepływu powietrza do rodzaju wypiekanego produktu
  • Tryb półstatyczny dla produktów delikatnych w obróbce
  • Wyposażony w automatyczny system BakeSTEAM, kontrolujący poziom naparowania i wilgotności w komorze pieca oraz natryskowy system generowania pary
  • Programowane czasowo naparowanie
  • Funkcja Multi-timer pozwalająca na ustawienie czasu obróbki osobno dla każdej półki
  • Pięć trybów pracy pieca: obróbka konwekcyjna, konwekcyjno-parowa, konwekcyjna z nawilżaniem, konwekcyjna z wykorzystaniem gorącego powietrza oraz obróbka z naparowaniem
  • Wstępne nagrzewanie
  • Manualny i automatyczny program chłodzenia komory pieca
  • Intuicyjny dotykowy panel sterowania z 7-calowym kolorowym wyświetlaczem, ze szkłem ochronnym o grubości 5 mm
  • Piec posiada wstępnie zapisane programy gotowania, z możliwością korzystania z bazy przepisów online oraz ustawienia własnych spersonalizowanych programów
  • Możliwość zapisania 1000 programów, w tym programów niskotemperaturowych i gotowania nocnego
  • Powiadomienie dźwiękowe po zakończeniu programu gotowania
  • Funkcja opóźnionego startu cyklu obróbki
  • Automatyczne otwieranie komina BakeDRY, z możliwością częściowego otwarcia i ustawienia czasu otwarcia
  • Wyposażony w podwójny parownik RotorBake pozwalający na wytworzenie większej ilości pary, użytecznej między innymi w przypadku gotowania potraw bezglutenowych
  • Doskonała innowacyjna izolacja termiczna zapewnia minimalne straty ciepła w komorze pieca i niskie zużycie energii
  • Drzwi z zespolonymi podwójnymi szybami termoizolacyjnymi z niskoemisyjnego szkła K Glass™, wyposażonego w specjalną powłokę, która zapewnia doskonałą izolację cieplną i oszczędność energii
  • System autodiagnostyczny wykrywający i raportujący błędy i usterki
  • Port USB do zapisywania i wgrywania programów, eksportu danych HACCP i aktualizacji oprogramowania
  • Wi-Fi oraz interfejs Ethernet (LAN) - za dopłatą
  • W standardzie piec wyposażony jest w hak do mocowania i podwieszania wózka wewnątrz komory pieczenia
  • Platforma obrotowa do podnoszenia wózków, przystosowana do pracy z własnymi wózkami wypiekowymi o wymiarach i wysokości innych niż standardowe - za dopłatą
  • Możliwość wyposażenia pieca w system automatycznego podnoszenia i podwieszania wózków na hak – za dopłatą
  • Platforma obrotowa i system automatycznego podnoszenia i podwieszania wózków zalecane są w przypadku dużych wózków z ciężką zawartością

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • RTRB-ROT8 - Platforma obrotowa
  • RTRB-LT - System automatycznego podnoszenia wózków
  • RTRB-WIFI - Wi-Fi oraz interfejs Ethernet (LAN)
  • RTRB-SS - Obudowa zewnętrzna ze stali nierdzewnej
  • RTRB-L - piec z drzwiami otwieranymi na lewą stronę
  • RTRB-DD - Podwójne zabezpieczenie i uszczelnienie drzwi komory

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1300x1939x2504
  • Pojemność blach [600x800 mm]: 18
  • Odległość pomiędzy prowadnicami [mm]: 93
  • Moc [kW]: 47
  • Maks. temperatura [°C]: 270
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 800

 

Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia

Inne produkty w tej samej kategorii [6]